<<pagina anterioara

Tarotul un limbaj universal

 

Tarotul într-o acceptiune generala este un joc de carti. Dupa unii cunoscatori acesta ar fi un stramos al sahului, al zarurilor si chiar al dominoului.

Din punct de vedere ezoteric el este o unealta de precizare, predictie si meditatie. El este alcatuit din 78 de lame si se împarte în doua: arcanele majore în numar de 22 de lame si arcanele minore în numar de 56 de lame. Originea cuvântului tarot vine de la cuvântul italian taroco, de origine necunoscuta. Jocul s-a raspândit în Franta sub denumirea de taro, apoi în Anglia si Germania pastrându-se aceiasi pronuntie. Daca ar fi sa ne întoarcem mai adânc în trecutul omenirii desigur am ajunge la binecunoscutul continent Atlantida.

Scolile acelor timpuri, demult apuse îsi instruiau învataceii demni ce ar fi putut primi initierea în stiintele sacre care cuprindeau atât lumea fenomenelor cât si a cauzelor si efectelor acestora, într-un cuvânt Magia. Aceste învataturi erau predate în temple sub conducerea si întelepciunea marelui preot. Din cest motiv simplu, scoala era secreta, tot ceea ce a mai ramas din acele vremuri, azi se poate traduce sub numele de Stiinte Oculte. Atunci când marii preoti sacerdoti si initiati au aflat ca vor veni timpuri întunecate, iar învataturile lor vor fi în pericol, au facut un efort urias pentru a sintetiza toate cunostintele lor în ritualuri initiatice si simboluri care nu puteau fi dezlegate decât de cei initiati. Asa s-au înfiintat scoli ale misterelor pentru a feri ca informatiile sa fie folosite în scopuri egoiste si distructive.

Sa revenim însa la tarot si lamele acestuia care pot fi regasite în Egiptul antic chiar printre hieroglifele egiptene. Însasi cartea lui HERMES TRISMEGISTOS (de trei ori mare) ascunde în sine învatatura fostelor civilizatii, chiar tiganii foloseau tarotul ca instrument de ghicit si de joc, reusind astfel sa îsi asigure traiul de zi cu zi. Divinatia în tarot, asa dupa cum o spune si numele, reprezinta legatura dintre om si Divinitate. Omul ca fiinta a universului si-a avut întotdeauna radacinile în Divin si chiar daca a uitat de patria sa universul, cu siguranta va reveni la sursa tuturor lucrurilor si fiintelor, Dumnezeu.

Dispunerea cartilor în jocul de tarot se numeste etalare. Aceasta se poate efectua în mai multe moduri dupa cum urmeaza ( am ales pentru aceasta 22 de arcane majore) :prima dintre etalari se numeste „etalarea în cruce” aceasta poate da informatii cu privire la modul cum trebuie sa ne comportam si sa reactionam în anumite situatii, urmatoarea etalare se numeste ,, etalarea în piramida ” este o metoda extrem de eficienta si practic da raspuns oricarei situatii. Etalarea ,, jocul partenerilor ” ofera informatii referitoare la stadiul unei relatii de natura familiala, profesionala, prietenie, casnicie. Urmatoarea etalare se numeste „ etalarea a 7 arcane ” aceasta metoda raspunde sigur si obiectiv la o problema expusa de consultant. Despre alte modalitati de etalare în numarul urmator al revistei.

Pentru ca actul de divinatie în tarot sa decurga sub cele mai bune auspicii, atât consultantul cât si prezicatorul se vor aseza fata în fata într-o atitudine de seriozitate si deschidere fata de cele divine (eventual o rugaciune). Persoana care cere consultatia trebuie sa aiba foarte clar în minte problemele cu care se confrunta, iar întrebarile trebuie sa reflecte aceasta claritate. În general folosesc etalarea cunoscuta cu numele de „ crucea celtica ” . Fiecare carte va fi întoarsa si citita în ordinea tragerii si etalarii conform imaginii foto.

Personal folosesc cele 22 de arcane majore iar dupa caz si pe cele minore. Divinatia în tarot reprezinta pe lânga arta, profesionalism si multa seriozitate din partea celui care divineaza. Modul la care eu utilizez lamele de tarot este intuitiv în primul rând, si are ca baza contactul si comunicarea cu fiintele de lumina inclusiv cu veghetorii celui care solicita consultatia.Veghetorii vostri dragi prieteni sunt cei care va cunosc cel mai bine. Tocmai de aceea eu colaborez cu ei pentru binele vostru cel mai înalt. Toate cartile ce au fost extrase vor fi citite de mine conform mesajului pe care acestea îl poarta referitor la problemele cu care consultantul se confrunta. Raspunsurile la întrebari reflecta nivelul de evolutie spirituala pe care l-a atins entitatea în aceasta viata. Raspunsurile variaza de la caz la caz, tocmai pe baza acestei evolutii si nivel de întelegere. Consultatia se încheie în momentul în care omul a înteles concret ce are de facut în rezolvarea problemelor.

La o consultatie se pot aborda mai multe aspecte ale vietii cum ar fi : sanatatea, casatoria, compatibilitatea dintre parteneri, viitor, studii, elemente de destin, atacuri psihice ( blesteme, farmece ), bani. Exista o paleta bogata dupa cum a-ti observat pe care tarotul o poate aborda si rezolva. Însa cea mai mare problema ramâne însusi omul, el este raspunzator de majoritatea întâmplarilor (cauze si efecte) nefavorabile din propia viata. Tot el este si cel care printr-un efort constient va rezolva în final ceea ce a semanat.

Am sa închei cu o poveste personala referitor la modul cum am descoperit tarotul. Era o zi frumoasa de primavara din vinerea mare a Pastelui când am primit harul de a deslusi tainele tarotului si mesajul pe care acesta îl poarta în sine. Totul s-a întâmplat în vis, cartile de tarot cosmic ce mi-au fost revelate erau mult mai mari decât cele obisnuite si vii exact ca la televizor. Cei care au vazut seriile lui Hary Potter cu siguranta stiu despre ce vorbesc. Din acel moment am început sa descopar magia si frumusetea tarotului, de atunci au trecut 10 ani si iata ca talantul ce mi-a fost încreditat s-a înmultit ca har. Multi semeni au trecut pragul casei mele încercând sa gaseasca raspuns si rezolvare la problemele lor. Majoritatea au venit pe ultima suta de metri atunci când epuizasera orice solutie. Oamenii cauta sa se apropie de Creator atunci când necazurile vietii îi doboara si este destul de greu, calea pare anevoioasa si asta doar datorita mentalului. Toti cei cu care am stat de vorba vor sa fie sanatosi si fericiti dar fara a fi dispusi sa schimbe ceva în viata lor. Însasi atitudinea cu care ne prezentam în fiecare zi a vietii noastre dovedeste ca luptam cu Dumnezeu prin încalcarea legilor universale. Si cu toate astea ne dorim mai multi bani, afaceri cu profit mare si câte si mai câte.

Ca o concluzie am înteles ca toti cautam iubirea si dorim sa fim iubiti exact asa cum suntem, însa iubirea o cautam la ceilalti semeni ai nostri, numai unde ar trebui nu. Dumnezeu a ales sa se ascunda în inima omului, deci dragi semeni mergeti voi în inima voastra si întâlniti-va cu cel ce ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa. Asa sa fie !

<< prima pagina

 

astrologie >>